Dallime mes rishikimeve të "Trupat Mbrojtëse të Kosovës"

ska përmbledhje të redaktimeve
'''Trupat MbrojtseMbrojtëse të Kosovës''' oseme shkurtshkurtesë [[TMK]] janë pjesë përbërse e [[Institucionet e Përkohëshme Vetqeverisëse të Kosovës|Qeverisë së PërkoshmePërkohshme]] të [[Kosovë]]s nën protektoriatin e [[OKB]] saktësisht Misionit të OKB-së në Kosovë të njohur me shkurtesen [[UNMIK]].
 
Dita zyrtarzyrtare e krijimitthemelimit të TMK-së është [[21 shtator]] [[1999]] gjegjëisht me tranformimin e saj nga paraardhësja e saj Ushtria Çlirimtare e Kosovës me shkurtesë UÇK.
 
Pas marrveshjesmarrëveshjes së Kumanovës ndërmjet organizatës ushtarake veri-atlantike NATO dhe ushtrisë Serbe dhe në pajtim me marrveshjenmarrëveshjen ngae RambujeRambujesë [[Rambouillet]] ishte paraparë çarmatimi i kryengritësveushtarëve të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës dhe trasformimitransformimi i kësaj Ushtrie popullore në Trupa Mbrojtëse të Kosovës. Me hyrjen e trupave ushtarake të OKB-së nën komandën e NATO-s në Kosovë më [[1999]] filon edhe transformimi i cili përfundon rreth vitit [[2000]]. Udhëheqës i Trupave Mbrojtëse të kosovësKosovës në atë kohë ishte Gjeneral ështëLejtnant [[Agim Çeku]].
 
Sipas marrveshjesmarrëveshjes detyrat dhe të drejtat e TMK-së janë:
* Veprimi për ndalimin dhe zvoglimin dmeve nga katastrofat natyrore dhe aksidentet.
* Ofrimi i ndihmës në zona të rrezikuara
 
'''Trupat Mbrojtse të Kosovës''' nuk janë të obliguara dhe nuk kanë të drejtë në mbrojtje të armatosur.
 
Komandant i tanishëm i Trupave Mbrojtëse të Kosovës është Gjeneral Lejtnant Sylejman Selimi.
==Shiko dhe këtë==
* [[UÇK]]
Anonymous user