Dallime mes rishikimeve të "Diskutim:Shkenca në mesjetën Islame"

v
U kthyen ndryshimet e Elio66 (diskutimet) në versionin e fundit nga Eagleal.
No edit summary
v (U kthyen ndryshimet e Elio66 (diskutimet) në versionin e fundit nga Eagleal.)
 
D.m.th Shkenca Arabe nuk ka kuptim sepse as Shkenca Shqiptare nuk ka kuptim. Nëse thuhet Shkenca në literaturën arabe ka kuptim por nuk ka kuptim të thuhet Shkenca Islame sepse ngatërrohet me Shkencën mbi fenë islame. Në anën tjetër nuk thuhet Shkenca Katolike për këso raste, por Shkenca në tekstet latine, Shkenca tek katolikët, Shkenca sipas botëkuptimeve katolike etj,.
 
== Shkenca islame?! ==
 
'''''Islami sqaron se Ademi(babai i njerzimit) është krijuar nga dheu(balta) ashtu siç e përshkruan edhe Kur'ani,Famëlartë!!!-Se njeriu është i përbër nga dheu(balta) tregojnë argumentet shkencore te dhena më vonë sesa në Kur'an...te dhëna këto nga nje shkencëtar anglez Prof.Dr. Kith Moore(anatomist) ne librin e tij te shpallur si libri më shkencorë i njohur...me emrin "Anatomia njerzore"[Prof.Dr. Kith Moore]...ai sçaron ,duke dhënë argument mjaft të kapshëm për çdo individë(i arsimuar apo jo) se njeriu,gjegjësishtë babai i tyre(Ademi) ka prejardhjen nga dheu(balta) me erë kundërmuese të keqe...Ai thotë :"Argument se njeriu është i krijuar nga dheu,mund ta marrim djersën e terur e cila del nga trupi ynë si një baltë(dhe) me një erë mjaft kundërmuese dhe të pakëndshme..." dhe jo rastësisht në Kur'an,krijimi i njeriut përshkruhët në këtë mënyrë 14 shekuj më parë,para se ta vërtetoi këtë shkenca,përkatësishtë shkencëtari Prof.Dr. Kith Moore!!!'''''
 
Në këtë pjesë të shkurtër mbështetet ideja e shkencës islame, ndërsa unë them se shkenca islame është thjesht një dokërr, një absurditet i pakuptimtë.Argumenti se provat që ne jemi krijuar nga balta gjenden tek djersa jonë është i pakuptimtë sepse dihet se era e keqe e djersës sonë i dedikohet baktereve.