Ndryshimi mes inspektimeve të "Ballshi"

11 bytes added ,  10 vjet më parë
 
== Historia ==
Ne Ballsh u zbulua mbishkrimi i dyfishte mbi kristianizimin e [[bullgarBullgarët|bullgareve]]eve dhe epitafin e varrit te kryqtarit norman. Në rrënojat e [[Bazilika|bazilik]]ës u gjet një nga mbishkrimet për ndërtimet e bëra në Bylis nga Perandori [[Justinian]]. Te gjitha rezultatet e gërmimeve dhe studimeve të tij [[Prashnikeri]] i përmblodhi në librin “Muzakia und Malakastra” (Myzeqeja dhe Mallakastra) të cilin e botoi në [[Vjena|Vjenë]] në vitin [[1922]]. Në gërmimet që kreu në qytetin1 antik të Apolonisë grupi i [[Prashniker]]it iu nënshtrua goditjeve të artilerisë italiane që nga vija e frontit të luftimeve përtej Vjosës. Duke pasur rezultate të kufizuara ai u kujdes për të grumbulluar objekte arkeologjike që u grabiten nga muret e kishave dhe manastireve të zones2.
 
== Gjeografia ==