Hape menynë kryesore

Changes

ska përmbledhje të redaktimeve
Duke i paraqitur zbulimet e tija për herë të parë përmendet shprehja [[Amerikë]] dhe Bota e Re.
 
Dukelundruar me flamurin Spanjoll, arriti deri te bregdeti i Brazilit dhe Hundurasit. Në dallim me Kollumbon , ka qenë i sugurtë se ka zbuluar " Botën e Re" e cili gjindet në mes të [[Evropë]]s dhe [[Azi]]së. ai e zbuloi qe Kolombo vdiq pa e kuptuar qe kishe zbuluar ni kontinent te ri
 
Përshkak se hartografët e kan injoruar Kolombin, kontinenti i ri e mori emrin - Amerikë nga ky hulumtues dhe detar italian.
Anonymous user