Hape menynë kryesore

Changes

ska përmbledhje të redaktimeve
[[figura:Amerigo Vespucci 2.jpg|200px|thumb|Amerigo Vespucci]]
'''Ameriko Vespuçi''', ''([[it.]] Amerigo Vespucci)'', ([[Firencë]], [[9 mars]] [[1451]] — [[22 shkurt]] [[1512]]), ishte detar italian, kontinenti i Amerikës u emërua sipas tijë sepse ai për dallim nga [[Kristofor Kolombi]] dalloi se nuk bëhej fjalë për [[India|Indinë]].
 
==Biografia==
 
Duke i paraqitur zbulimet e tija për herë të parë përmendet shprehja [[Amerikë]] dhe Bota e Re.
 
Dukelundruar me flamurin Spanjoll, arriti deri te bregdeti i Brazilit dhe Hundurasit. Në dallim me Kollumbon , ka qenë i sugurtë se ka zbuluar " Botën e Re" e cili gjindet në mes të [[Evropë]]s dhe [[Azi]]së. ai e zbuloi qe Kolombo vdiq pa e kuptuar qe kishe zbuluar ni kontinent te ri keshtu per nder te Ameriko Vespuqit ju vu emri Kontinentit te amerikes AMERIKA...<3
 
Përshkak se hartografët e kan injoruar Kolombin, kontinenti i ri e mori emrin - Amerikë nga ky hulumtues dhe detar italian.
Anonymous user