Ndryshimi mes inspektimeve të "Suspended Animation"

U kthye versioni 779426 i bërë nga Aeternusus (diskutimet)
(U largua krejt përmbajtja e artikullit)
(U kthye versioni 779426 i bërë nga Aeternusus (diskutimet))
{{Infobox album
| emri = Suspended Animation
| tipi = Studio
| artisti = [[John Petrucci]]
| kopertina = SuspendedAnimation.jpg
| lëshimi = [[1 mars]] {{M|2005}}
| inçizimi = Shtator - Nëntor 2004
| zhanri = [[Instrumental rock|Instrumental]] [[Heavy metal|metal]]
| zgjatja = 60:27
| label = [[Sound Mind Music]]
| producenti = John Petrucci
| review =
| kronologjia =
| albumi i fundit =
| ky album = '''''Suspended Animation'''''<br />(2005)
| albumi tjetër =
}}
 
'''''Suspended Animation''''' është solo albumi i parë i [[John Petrucci]]-t, i lëshuar më [[1 mars]] {{M|2005}}. Albumi i takon zhanrit [[instrumental rock]], [[hard rock]], dhe [[heavy metal]], duke marrur disa elemente edhe nga [[progressive metal]]-i.
 
==Këngët==
# "Jaws of Life" – 7:29
# "Glasgow Kiss" – 7:48
# "Tunnel Vision" – 6:35
# "Wishful Thinking" – 7:29
# "Damage Control" – 9:15
# "Curve" – 5:22
# "Lost Without You" – 4:56
# "Animate-Inanimate" – 11:37
 
==Anëtarët pjesëmarrës==
* [[John Petrucci]] - të gjitha [[kitara|kitaret]] dhe [[tastiera (instrument)|tastierat]].
* [[Dave LaRue]] - [[bas kitara|bas kitarë]]
* [[Dave Dicenso]] - [[Bateritë (muzikë)|bateri]]
 
==Shënime==
* Kënga "Jaws of Life" më parë ishte e njohur si "I.B.S." (Irritable Bowel Syndrome).
* Për disa arsye të panjohura, në disa kopje të albumit kënga "Curve" është e ndarë në dy pjesë, ku pjesa më e madhe është në këngën 6, dhe 55 sekondat e fundit në këngën 7. Në këto kopje, këngët "Lost Without You" dhe "Animate-Inanimate" janë këngët 8 dhe 9.
* Në këngën "Tunnel Vision" të pranishëm në studio kanë qenë edhe [[Tom Lefebvre]] (bas kitarë) dhe [[Tony Verderosa]] ([[Bateritë elektronike (muzikë)|bateri elektronike]]).
 
==Lidhje të jashtme==
*[http://johnpetrucci.safeshopper.com/14/cat14.htm?214 Faqja zyrtare e albumit]
*[http://www.johnpetrucci.com Faqja zyrtare e John Petrucci-t]
*[http://www.dreamtheater.net Faqja zyrtare e Dream Theater]
 
[[Category:Audio albume]]
[[Category:Albume 2005]]
[[Category:Debut albume]]
[[Category:Albume instrumentale]]
[[Category:Heavy metal albume]]
 
[[en:Suspended Animation (John Petrucci album)]]
[[fi:Suspended Animation (John Petruccin albumi)]]
[[he:Suspended Animation]]
[[it:Suspended Animation (John Petrucci)]]
[[ko:Suspended Animation]]
[[pl:Suspended Animation]]
[[pt:Suspended Animation]]