Dallime mes rishikimeve të "Energjia kinetike"

ska përmbledhje të redaktimeve
 
dhe meqenëse është <math>\,v=at</math>, atëherë energjia kinetike do të jetë:
 
 
:<math>\,A=E_k=\frac{1}{2}mv^2.</math>
 
Në qoftë se trupi kryen punë negative <math>\,(A<0)</math>, atëherë energjia kinetike e tij zvogëlohet <math>\,(\Delta E_k<0)</math>. Në qoftë se mbi trup kryhet puna pozitive <math>\,(A>0)</math>, atëherë energjia kinetike e tij zmadhohet <math>\,(\Delta E_k>0)</math>. Në rast se puna është e barabartë me zero <math>\,(A=0)</math>, atëherë energjia e trupit mbetet konstante.
 
== Shiko dhe këtu ==
270

edits