Dallime mes rishikimeve të "Përdoruesi:Armend/nënfaqe"

ska përmbledhje të redaktimeve
No edit summary
No edit summary
 
Poli është analog me origjinën e sistemit koordinativ këndrejt, dhe rrezja nga poli me drejtim të fiksuar quhet bosht polar. Largësia ''r'' nga poli quhet '''koordinatë radiale''' ose '''rreze''', ndërsa këndi <math>phi</math> që rrezja e pikës e formon me boshtin polar quhet '''koordinatë këndore'''
=== Numrat ===
Në fillim ishin numrat natyral pastaj lindën numrat tjerë.
 
{| class="simple" style="border:1px solid #999; text-align:center;" cellspacing="20" width="70%"
| colspan="2" |
{| class="simple" style="border:1px solid #999; text-align:center;" cellspacing="20" width="100%"
| colspan="2" |
{| class="simple" style="border:1px solid #999; text-align:center;" cellspacing="20" width="100%"
| colspan="2" |
{| class="simple" style="border:1px solid #999; text-align:center;" cellspacing="20" width="100%"
| colspan="2" |
{| class="simple" style="border:1px solid #999; text-align:center;" cellspacing="20" width="100%"
| width="50%" | <math>1,\;2,\;\ldots</math> || width="50%" | [[Numrat natyral]]
|}
|-
| width="50%" | <math>0,\;1,\;-1,\;\ldots</math> || width="50%" | [[numrat e plotë]]
|}
|-
| width="50%" | <math>1,\;-1,\;\frac{1}{2},\;\frac{2}{3},\;0{,}12,\;\ldots</math> || width="50%" | [[Numrat racional]]
|}
|-
| width="50%" | <math>1,\;-1,\;\frac{1}{2},\;0{,}12,\;\pi,\;\sqrt{2},\;\ldots</math> || width="50%" | [[Numrat real]]
|}
|-
| width="50%" | <math>-1,\;\frac{1}{2},\;0{,}12,\;\pi,\;3i+2,\;e^{i\pi/3},\;\ldots</math> || width="50%" | <math>1,\;i,\;j,\;k,\;\pi j-\frac{1}{2}k,\;\dots</math>
|-
| width="50%" | [[Numrat kompleks]] || width="50%" | [[Kuaternionet]]}