Ndryshimi mes inspektimeve të "Jugu (gjeografi)"

ska përmbledhje të redaktimeve
{{Drejtimet kardinale01}}
'''Jugu''' është një nga katër drejtimetanët kardinalee horizontit dhe është në anë të kundërt me [[Veriu (gjeografi)|veriun]]. Në botën [[Perëndimi (gjeografi)|perëndimore]], fundi hartës është jugu ; jugor është drejtimi duke mbajtur këndin e 180 °.
Vërtetë jug është drejtimi drejt fundit të jugut është qendra rreth të cilit rrotullonet [[toka]], e quajtur si [[Poli i Jugut]] i vendosur në [[Antarktik]].