Dallime mes rishikimeve të "Qarku i Shkodrës"

ska përmbledhje të redaktimeve
== Prefektura e Shkodrës ==
Shteti shqiptar në formën e organizimit të tij, përveç pushtetit lokal të zgjedhur direkt nga zgjedhësit, ka edhe një përfaqësues shtetëror, në formën e një pushteti paralel, kontrollues të politikave shtetërore. Ky është institucioni i Prefektit të Shkodrës, i cili ka edhe dy nën-prefektë në Rrethet [[Malësia e Madhe|Malësi e Madhe]] dhe [[Pukë]]. Roli i Prefektit është më shumë mbikqyrës dhe raportues. Ai është tuitullari më i lartë shtetëror në formët e organizimit - përfaqësuesi i shtetit tek pushteti lokal. Përveç Qarkut të Shkodrës dhe [[Prefekti|Prefektit]], forma e organizimit përmban edhe Bashkësitë dhe Komunat, e cila në formën e saj organizative është ekzekutivi. Kështu kemi Bashkësinë e Shkodrës, të Koplikut dhe të Pukës, si dhe një numër komunash, të cilat drejtojnë punët në zonat përkatëse.
 
== Galeria ==
<gallery>
Skeda:Cemi i Nikçit.jpg|Cemi i Nikçit
Skeda:Pukë Albania mountains.jpg|Puka
Skeda:Settlement Patterns Cem Gorge.jpg|Gryka në pjesë të sipërme në Selca
Skeda:Xhamia e Plumbit.jpg|Xhamia e Plumbit
</gallery>
 
== Lidhje te jashtme ==
{{commonscat|Shkodër County|Qark Shkodra}}
* [http://www.qarkushkoder.org/ Këshilli i Qarkut Shkodër]
 
 
{{Qarqet e Shqipërisë}}