Dallime mes rishikimeve të "Qarku i Shkodrës"

ska përmbledhje të redaktimeve
 
== Të dhëna demografike ==
Rajoni i Shkodrës ka një popullsi prej 253,225<ref>[http://www.instat.gov.al/graphics/doc/downloads/publikime/Tregues%20sipas%20qarqeve2006.pdf Tregues sipas Qarqeve] Popullsi e Qarkut</ref> banorësh (2001), i katërti për nga madhësia në Shqipëri. Gjatë 50 vjetëve të fundit, popullsia është rritur me shpejtësi. Që nga viti 1938, popullsia është rritur më shumë se 3 herë. Rreitja e popullsisë ka ardhur nga arsye natyrale. Numri i lindjeve është 23 për 1,000 dhe vdekjeve 5 për 1,000. Densiteti i popullsisë është 101.5 banorë për 1 km2.
 
== Prefektura e Shkodrës ==
{{commonscat|Shkodër County|Qark Shkodra}}
* [http://www.qarkushkoder.org/ Këshilli i Qarkut Shkodër]
 
== Burimet ==
{{reflist}}
{{Qarqet e Shqipërisë}}