Ndryshimi mes inspektimeve të "Mirko Gashi"

357 bytes added ,  10 vjet më parë
v
/ * Mirko Gashi */
v (/ * Mirko Gashi */)
{{Infobox shkrimtar
| emri = Mirko Gashi
| foto = [[Figura: M.Gashi149x180.jpg |200px]]
| titulli =
| emri i lindjës =
| ditëlindja = [[2 janar]] [[1939]]
| vendlindja = [[Kralevë]] [[Serbi]]
| ditëvdekja = [[1995]]
| vendvdekja = [[Prishtinë]]
| pseudonimi =
| nacionaliteti = shqiptar
| zhanri = [[Poezi]], Teater, Dramë, Film
| webfaqja =
}}
'''Mirko Gashi''' u lind më [[2 janar]] [[1939]] në [[Kralevë]], [[Serbi]]. Shkollën fillore e kreu në [[Preshevë]] ndërsa Gjimnazin në [[Gjilan]]. Ka kryer edhe një shkollë për gazetarë. Ka punuar si mësues në fshatin [[Caravajkë]] të Preshevës, pastaj gazetar në [[Radio Prishtina|Radio Prishtinë]], Në Teatrin e Kombësive në [[Shkup]], në Teatrin Popullor të Prishtinës e së fundit ka redaktuar gazetën “Kosova” të një ndërmarrje ndërtimore në Prishtinë. Me krijime letrare ka filluar të merret qysh herët. Është marr edhe me përkthime nga [[gjuha shqipe]] në atë [[Gjuha Serbe|serbe]] dhe anasjelltas. Punimet e Mirko Gashit janë përkthyer në gjuhët frënge, italiane, [[Gjuha Gjermane|gjermane]], arabe, sllovene, [[Gjuha Angleze|angleze]], turke dhe maqedone. Është prezantuar në shumë vepra të autorëve që kanë shkruara për shkrimtarët shqiptarë. Ka kaluar një jetë prej bohemi, gjatë kohës sa ishte pensionist. Vdiq në vitin [[1995]], në [[Prishtinë]].