Ndryshimi mes inspektimeve të "Turizmi në Elbasan"

1.058 bytes removed ,  10 vjet më parë
Vojvodë, pret çdo ditë me qindra qytetarë, të cilët kohët e
fundit edhe kujdesen për të.
 
=== Urat Mesjetare ===
Urat e shek. XV- XIX janë prej druri dhe me qemer guri, ato kanë funksionuar shumë por shumica prej tyre nuk ruhen më pasi materiali drusor nuk i ka rezistuar kohës. Ndër urat me qemer guri vlen të përmendet--ura mbi Gurrën e labinotit në fshatin labonot Fushë gjatë rrugës Elbasan-Ohër. Kjo urë është ndërtuar në shek. XVIII.
Ura Kamarës, pranë fshatit Mirakë e cila është urë asimetrike me tre qemerë, ka gjatësi 40 m dhe gjerësi 3,5 m dhe midis tyre ndodhen dritare shkarkuese në formë lundre.
 
Ura e Shkumbinit, mbi lumen me pot ë njëjtin emër përbëhej nga 10 qemerë gjysmërrethor dhe rreth 30 dritare shkarkuese, cerekrrethorë e gjysëmrrethorë. Kjo urë e gjatë lidhte Elbasanin me Gramshin e Beratin. Ne vitet e fundit të shekullit XX ajo u restaurua.
 
Ura mbi përroin e Zaranikës është një urë e ngushtë, me pesë qemerë gjysmërrethorë, gjatë rrugës të luginës së Shkumbinit Durrës-peqin-Elbasan. Është ndërtuar në fund të shek. XVIII e fillim i shek. XIX.
 
=== Kalaja e Mengelit ===