Ndryshimi mes inspektimeve të "Turizmi në Elbasan"

 
Artistikisht Kulla e Orës së Elbasanit është një gjetje origjinale në propocionet dhe në trajtimin dekorativ të strukturave të jashtme.
 
=== Stema e Karl Topisë ===
Stema e Karl Topisë. Ndollet në anën Stema e Karl Topisë. Ndollet në anën e majtë të Portalit të Manastirit të GJon Vladimirit. Ka formë katërkëndëshe dhe përbën jo vetëm një vepër arti, por edhe një nga stemar më të rëndësishme të historsë së heraldikës shqiptare.
 
Ajo paraqet një luan të ulur në një front ë vogël, si dhe një numër kryqesh të tipit grek, brendashkruar në rreth dhe kryqe të tipit grek latin. Në stemë janë dhe simbolet e zambakëve, që përfaqësojnë stemën heraldike franceze, anzhuine. Vetë Karli ishte bir nga ana e nënës i gjakut mbretëror francez, anzhuin.
 
===Xhamia mbretërore===