Ndryshimi mes inspektimeve të "Komanda e Mbështetjes Logjistike"

ska përmbledhje të redaktimeve
'''Komanda e Mbështetjes Logjistike''' është një nga pesë hallkat përberësë të [[Forcat e Armatosura të Republikës së Shqipërisë|Forcave të Armatosura së Shqipërisë]]. Krahasuar me forcat e tjera, KML është një institucion i relativisht i ri, i krijuar më [[7 dhjetor]] [[2000]] si një strukture mbështetëse për katër forcat e tjera. KML ka nën vartësi të saj, pesë reparte autonome; Brigada e Furnizimin, Brigada e Transportit, Baza e Mirëmbajtjes së logjistikës, Laboratori Qendror i Forcave të Armatosura dhe Shkolla e Trupës.
Uniformat ushtarake Shqiptare
 
Në Forcat tona të Armatosura në fushën logjistike është ndërmarrë një ristrukturim i gjithanshëm i uniformës.
 
Kështu është punuar që uniforma e luftës të jëtë me parametrat e vëndeve të NATO-s.
 
Janë modeluar nga stilisti Bujar Kardashi
Modelet e uniformave,
Modelet e pesë sistemeve të gradave,
Modelet e shënjave,
Modelet e simboleve,
Modelet e dekoracioneve,
Modelet e stemave,
Modelet e kapeleve janë të reja të stilizuara për herë të parë nga Autori Kardashi, prerjet, konfeksionimi, cilesia e stofrave, shprehin konceptet më cilësore e bashkëkohore.
 
Bujar Kardashi ka bërë realizimin e pes sistemeve të gradave,
duke filluar nga ushtari deri tek gjenerali i armatës,
të realizuara për uniforma ceremoniale,
për uniforma pune,
për uniforma stërvitje,
për oficerët me trupa, të gjitha të perpunuar me motive kombëtare e ushtarake.
 
Grada për Forcat TOKËSORE në FA të Republikës së Shqipërisë.
Grada për uniformë ceremonjale
Grada për uniformë pune
Grada për uniformë stërvitje
Grada për uniforma të oficerëve me trupa
 
Grada për Forcat AJRORE në FA të Republikës së Shqipërisë.
Grada për uniformë ceremonjale
Grada për uniformë pune
Grada për uniformë stërvitje
Grada për uniforma të oficerëve me trupa
 
Grada për Forcat DETARE në FA të Republikës së Shqipërisë.
Grada për uniformë ceremonjale
Grada për uniformë pune
Grada për uniformë stërvitje
Grada për uniforma të oficerëve me trupa
 
Grada për Policinë USHTARAKE në FA të Republikës së Shqipërisë.
Grada për uniformë ceremonjale
Grada për uniformë pune
Grada për uniformë stërvitje
Grada për uniforma të oficerëve me trupa
 
 
Grada për SHKOLLAT USHTARAKE në FA të Republikës së Shqipërisë
Grada për uniformë ceremonjale
Grada për uniformë pune
Grada për uniformë stërvitje
 
Grada për TRUPAT CEREMONIALE në FA të Republikës së Shqipërisë
Grada për uniformë ceremonjale të orkestrës frymore të FA
Grada për uniformë ceremonjale të oficerit BMSHPFA
 
Janë përpunuar konceptet,
janë trajtuar në mënyrë simbolike simbolet e shkollave,
stemat dhe emblemat e veçanta për disa armë.
stemat dhe emblemat për stërvitje të veçanta në kuadër të partneritetit,
 
Kostumografia ushtarake në Shqipëri është e hershme dhe e larmishme.
 
Nga viti 1910 deri në 1991 ka pasur regullime të pjesshme dhe ndikime të huaja në uniformat ushtarake.
 
Në vitin 1991 filluan përpjekje serjoze për përmirësime në këtë fushë, fillimisht me vendosjen e një sistemi gradash dhe një emblemë, të cilat u përdorën edhe nga Policia, dhe nga Garda, si dhe të gjithë ushtarakët në vënd.
 
Në vitin 1997-1999 me stilizimin e artistit z.Bujar Kardashi vendosen për herë të parë shënjat e armëve, të forcave, emblema, dekoracione, uniforma e flamuj të forcave etj.
 
1991-1996 stilisti Bujar Kardashi realizon Kostumet ceremoniale me përkrenaren e Skëndërbeut për Gardën e republikës.
Në vitin 2004 Bujar Kardashi ka stilizuar për Gardën e Republikës Stemën dhe Flamurin, Shenjat e komandes, shërbimeve e shtabeve, dekoracionet. Te miratuara me VKM. Nr.67 dt.22/01/2004
1998 Bujar Kardashi stilion e realizon uniformën ushtarake të Orkestrës Frymore të Forcave të Armatosura të Republikës se Shqipërisë, tërësist Shqiptare me të gjithë aksesoret e nevojshëm si emblemat, shënjat dhe dekoracionet, të miratuara me VKM.
 
1998 zhvillohet sfilata e parë ushtarake e Forcave të Armatosura të Republikës së Shqipërisë, me Stilist z. Bujar Kardashi, vendosen për herë të parë emblemat, shënjat dhe dekoracionet në uniformën e FA. flamujt e forcave.
 
2003 Dizenjohet kamuflazhi Shqiptarë bërë në përshtatje me ngjyrat e terrenit kombëtar.
 
2003 Stilisti Bujar Kardashi realizojë sfilatën më të madhe ushtarake të Forcave të Armatosura të Republikës së Shqipërisë, realizojë të gjitha uniformat për cdo forcë, për çdo rang, të gjitha sistemet e gradave, shënat, simbolet, dekoracjonet etj.
 
Polifoto nga albumi i miratuar nga Keshilli i Ministrave
 
Bujar Kardashi në vitin 2006 ka Stilizuar uniformën Postës Shqiptare dhe aksesorët e sajë. Të miratuara me vendim të operatorit publik të Postave të Republikës së Shqipërisë “Albapost" sh.a. dhe Ministrisë së Punëve Publike, Transportit dhe Telekomunikacionit.
1978-1979 z.Bujar Kardashi rekrutohet dhe shërben 6 muaj në artilerin kundërajrore. Dhe 6 muaj gjometër fortifikimesh artilerie.
1984 z.Bujar Kardashi kualifikohet si oficer këmbësorie, dhe titullohet oficer, me notën “Shum Mirë” titulli i kualifikimit: “U kualifikua për funksjonin komandant i bataljonit të këmbësorisë”.
1984 Komandojë brigadën në stërvitjen më të madhe të kompletuar me rezervistë, mbështetur nga ajri, toka dhe deti për, rimarjen e ajroportit të Rrinasit nga “desanti ajror”.
Ai ka vepra e punime të ekspozuara në muzeun kombëtar në muzeun kulturës materjale kombëtare si dhe Qindra vepra të shpërndara në tërë botën.
 
==Historiku i KML'së==
Anonymous user