Ndryshimi mes inspektimeve të "Ruhollah Homeini"

Një grup militant më 4 Nëntor 1979 në Tehran hyrën në Ambasadën Amerikane, dhe e murën peng 66 punëtorë të Ambasadës të shtetësisë Amerikane.
Me sulmin e [[SadamSaddam Huseini|Sadam Huseinit]] në [[Irani|Iran]] filloi lufta Irako-Iraniane.Gjatë luftës Irako-Iraniane Homeini ishte refuzues për një zgjidhje paqësore deri në vitin 1988. Krahas dobësimit të ekonomisë së Iranit gjatë luftës, dhe josuksesi për të korrur fitore në luftë, Homeini deri në vdekje ishte një figurë karizmatike në popullatën shiite.
 
==Veprat==
107

edits