Ndryshimi mes inspektimeve të "Ballshi"

71 bytes added ,  9 vjet më parë
== Gjeografia ==
[[Skeda:Ballsh.jpg|thumb|left|Pamje e qytetit dhe kodrat në jug të Mallakastrës]]
Ballshi ndodhet në zonën jugperëndimore të [[Shqipëri]]së në Mallakastër perçegjatë rrugës nacionale Fier Gjirokastër. Vet Ballshi si qytet është relativisht i ri i ngritur rreth 35 vjet më parë si pasoj e industrimit të zonës dhe ngritjes së Uzinës së Përpunimit të naftës. I veçante është fakti që qyteti i Ballshit është i vetmi që përmbledh gjithë rrethinat në trevën e Mallakastrës. Vendodheja e tij në rreze të kodrave të cilat për shkohën nga dy lumenj Gjanica dhe Vjosa i jep zonës dhe këtij qyteti bukurin natyrore mesdhetare vreshta e ullinj. Bukuria e natyra e kësaj treve ka bërë Mbretin e Pare Bullgar të Gjej prehje në këtë vend përgjatë rrugës së tije dëshmi për këtë është vendbanimi që ai ngriti në Ballsh (Bazilika). Ky mbret u pagezuapagëzua ne ketekëtë vend dhe prej ketijkëtij akti edhe sot Bullgaria ushtron besimin ortodoks. Edomosdoshme por edhe synim i BashkiseBashkisë se qytetit te Ballshit sebashku me pushtetin vendor rreth tij,eshte është ngritja e infrastrukturesinfrastrukturës se nevojshme perpër zhvillimin e turizmit kulturor e te trazhgimis ku me e rendesishmjarëndësishmja do te ishte njenjë rruge lidhëse Ballsh, Bazilike me Bylisin (Qytetërimi I vjetër Ilir) me kalanë e Nikaias nder me te vjetrat ne Shqipëria dhe padyshim kjo rruge do te zbres 2-3 km me poshtë me Parkun e Pocemit. Kështu c’do visitorvizitor mbas një udhëtimi te kendeshemkëndshëm do te shuante kureshtjen e tij ne qytetet e lashtesislashtësisë dhe do te gjente qetesinqetësin e c’lodhje ne freskinfreskinë e pyllit dhe te burimit natyror te ujit te Pocemit dhe ku rrjedha e rrembyshmerrëmbyeshme e lumit Vjose zhurmon natyrshemnatyrshëm.
 
Ne synimet e Bashkis ka qene dhe tashme eshteështë realizuar rikthimi ne perdorimpërdorim te Ballshit Pallati i KulturesKulturës i cili eshteështë bere rikostruksionrikonstruksion pjeserishtepjesërishte dhe mendohet te pergatitetpërgatitet njenjë salle me 400 vende perpër koncerte te trupave artistike te zoneszonës.
 
EshteËshtë hapur biblotekabiblioteka e qytetit rreth 13.000 banor. Ne rrethin e Mallakastres ka 80.000 banor. Arsimi eshteështë i organizuar ne ateatë 8 vjecarvjeçar dhe ateatë te mesemmesëm. JaneJanë tre gjimnaze ne zone ne Ballsh, Hekal dhe Fratar.
 
SherbimiShërbimi shendetsorshëndetësor eshteështë Ii perberpërberë nga sherbimishërbimi ambulator, dhe ne qytetin e Ballshit ka njenjë spital qe mbulon urgjencat dhe lindjet. NderhyrjeNdërhyrje kirurgjikale dhe te specializuara realizohen jashtejashtë rrethit te Mallakastres. VecoriVeçori e zoneszonës eshteështë mikpritja dhe bujaria.
 
Mallakastra eshteështë zone blektoraleblegtorale dhe ndaj ne tryezentryezën Mallakastriote sherbehenshërbehen mishi ne hell me shijen e kulloteskullotës se malit.
 
== Demografia ==