Dallime mes rishikimeve të "Medhhebët"

309 bytes added ,  11 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
(Faqe e re: Medh'hebet janë shkolla të Jurisprudencës Islame. Katër medhebet më të njohura dhe më të përhapura janë: # Medh'hebi Hanefi # Medh'hebi Hambeli # Medh'hebi Shafi'i # Medh'hebi ...)
 
No edit summary
'''Medh'hebet''' janë shkolla të Jurisprudencës Islame. Katër medhebet më të njohura dhe më të përhapura janë :
 
#=== Medh'hebi Hanefi ===
 
# Medh'hebi Hambeli
#=== Medh'hebi Shafi'iHambeli ===
Medh'hebi Maliki është shkolla e Jursiprudencës Islame e themeluar nga Imam Ahmed ibn Hambel.
# Medh'hebi Maliki
 
#=== Medh'hebi MalikiShafi'i ===
Medh'hebi Shafi'i është shkolla e Jurisprudencës Islame e themeluar nga Imam Shafi’u.
 
#=== Medh'hebi HambeliMaliki ===
Medh'hebi Maliki është shkolla e Jursiprudencës Islame e themeluar nga Imam Maliku.
 
Medh'hebi zyrtar i Komunitetit Musliman Shqiptar është ai Hanefi.