Ndryshimi mes inspektimeve të "Hamburgu"

259 bytes added ,  9 vjet më parë
 
== Demografia ==
Hamburgu është qendra ekonomike dhe kulturore e veriut të vendit. Në Hamburg jetojnë 1,7 milionë njerëz nga 180 popuj të ndryshëm, përveç gjermanëve edhe turk, polak, serb dhe afgan.<ref>http://www.dw-world.de/dw/article/0,,3512508,00.html</ref>
 
== Ekonomia ==
Hamburgu quhet "Porta e botës". Porti i qytetit është ndër më të mëdhenjtë në Evropë ( i treti për nga madhësia). Në të punojnë 150 mijë punonjës. Një shëtitje në port të ndihmon të krijosh përshtypjen e duhur për madhësinë dhe punët që kryhen në Hamburg. Në qytet-portin është duke u krijuar ndërkohë një qendër biznesi, banimi dhe kulturore e qytetit.<ref>http://www.dw-world.de/dw/article/0,,3512508,00.html</ref>