Dallime mes rishikimeve të "Gjeografia e Serbisë"

No edit summary
'''[[Serbia]]''' me Vojvodinën ka një pamje e një katërkëndëshit. Pjesa veriore është pjesa e rrafshët dhe e hapur, pjesa qendrore në veri dhe në mes është e ulët, skajet dhe jugu i ka më të ngritura dhe malore. Luginat lumore në drejtim të jugut, sidomos lugina e Moravës së Madhe dhe Jugore, i kanë mundësuar lidhje të mira me [[Bullgari]]në, [[Maqedoni]]në e [[Greqi]]në, pjesërisht edhe me [[Kosovë]]n. Lugina e Moravës dhe e [[Vardari]]t përbëjnë boshtin kryesor meridional të Ballkanit Qendror, Serbia nuk ka dalje në det.
==Relievi==
nuk ka reliev fare eshte fusheee
 
==Klima==
==Hidrografia==
Anonymous user