Ndryshimi mes inspektimeve të "Medina"

3 bytes added ,  9 vjet më parë
 
=== Arritja e Muammedit ===
Në vitin 622, [[Muhammedi]] [[Migrimi në Medinë|e la Mekkën]] dhe arriti në Jethrib duke ndryshuar tërësisht jetën sociale dhe politike në këtë vend. Pas arritjes së Muhammedit ''(paqapaqja qoftqoftë mbi të)'' qyteti gradualisht filloi të njihej si Medina.
 
Sipas [[Ibën Is'haku]]t, myslimanët dhe judët e vendit nënshkruan një marrëveshje të njohur si [[Kushtetua e Medines]] e cila i detyronte fiset myslimane dhe jude të bashkëpunonin mes tyre. Natyra e këtij dokumenti sipas shkrimit të Ibën Is'hakut, përcjellur nga [[Ibën Hishami]] është subjekt i mosmarrëveshjes mes historianëve modernë, ku shumica janë të mendimit se kjo marrëveshje është përmbledhje marrëveshjesh, më shumë gojore se sa të shkruara, të kohërave të ndryshme, dhe nuk është e qartë se kur janë bërë dhe me kë.<ref>Firestone 118. For opinions disputing the early date of the Constitution of Medina, see e.g., Peters 119; "Muhammad", "Encyclopaedia of Islam"; "Kurayza, Banu", "Encyclopaedia of Islam". - {{en}}</ref>
Anonymous user