Ndryshimi mes inspektimeve të "Medina"

2 bytes removed ,  9 vjet më parë
 
== Përmbledhje ==
Medina tani ka mbi 1.300.000 banorë (sipas të dhënave të vitit [[2006]]) dhe gjendet në [[koordinata]]t 24.28 veri dhe 39.36 lindje. Ky qytet më parë është njohur si ''Jethrib'', por më vonë emri i qytetit u ndërrua në Medīnetun-nebij (<font sie="4">مدينة ﺍﻟﻨﺒﻲ </font> {{IPA|mæˈdiːnæt æˈnːæbiː}} "qyteti i të dërguarit") ose ''El-Medinetul-muneuere'' ("qyteti i ndritur" ose "qyteti rrezatues"), e që shkurt njihet si ''Medīna'' që do të thotë "qytet". Në Medina gjendet varri i të Dërguarit të [[Zoti]]tit, [[Muhammedi]]t ''(paqja qoftë mbi të)'' kështu që radhitet si qyteti i dytë më i shenjtë Islam pas [[Mekka|Mekës]] (Mekkah).
 
== Medina simbol Islam ==
Anonymous user