Ndryshimi mes inspektimeve të "Medina"

1 byte removed ,  9 vjet më parë
 
==== Fiset Jude ====
Jethribi(më vonë:Medina) për herë të parë u banua nga fiset Jude [[Beni Kajnuka]], [[Beni Kurejdha]] dhe [[Beni Nadir]] <ref name="jewishencyclopedia 1">[[Jewish Encyclopedia]] [http://www.jewishencyclopedia.com/view.jsp?artid=326&letter=M]</ref>.
[[Ibn Khordadbeh]] më vonë ka deklaruar se gjatë dominimit [[Persia]]n në [[Hixhaz]], fisi Beni Kurejdha ka shërbyer si taksambledhës për [[shehu]]n.<ref>Peters 193</ref>