Dallime mes rishikimeve të "?"

17 bytes added ,  10 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
{{shenjat e pikësimit|?}}
'''<big>?</big>''' emëruar si '''pikë pyetje''' është një nga senjatshenjat e pikësimit. Kjo shenjë e pikësimit gjithmongjithmonë vendoset në fund të fjalisë dhe me këtë përmbyllet fjalia e cila është fjali pyetëse. Kur kemi këtë shenjë në fund të fjalisë kuptojmë është para shtruar pyetje përmes asaj fjalie.
 
çfardoçfarëdo gjuhe të botës që të përdoret(jo tëgjithatë gjitha gjuhët e botës e kanë si shenjë pikësimi) kjo shenjë pikësimi e ka të njejtinnjëjtin funksion.
 
:Shembull: E din çka është bota ?
Që dallon nga fjalia dëftore e cila është me përbërje të njejtënjëjtë të fjalëve por me shenjë tjetër pikësimi '''pika'''.
: Shembull: E din çka është bota.
Ose fjalia çuditëse :
: Shembull: E din çka është bota !
 
Që të tri fjalitë dallojnë në shenjat e tyre të pikësimit, në kyptiminkuptimin e tyre si dhe në tonalitetin e tyre gjatgjatë të shprehurit vokal të tyre.
 
[[categoryKategoria:shenjatShenjat e pikësimit]]
 
[[ar:علامة استفهام]]