Dallime mes rishikimeve të "Meksika"

1 byte added ,  10 vjet më parë
 
== Ekonomia ==
Meksika është një vend i industrializuar dhe i pasur me burime natyrore. Është vendi i parë në botë për prodhimin e argjendit, zotëron vendburime metani, ari, bakri, hekuri, zinku, plumbi. Është e zhvilluar industria siderurgjike, nxjerrja dhe përpunimi i naftës dhe bien në sy investimet të kapitaleve tëe huaja (sidomos SHBA), që tërhiqen nga krahu i lirë i punës.
 
Në sektorin e bujqësisë është e punësuar rreth 1/4 e popullsisë, por rendimentetrradhitjet në bujqësi nuk janë të larta. Rreth 10% e tokave bujqësore është në pronësi të ndërmarrjeve të mëdha, që bazohen në një bujqësi moderne dhe prodhojnë për eksport (pambuk, kallam sheqeri, kafe, kakao), por pjesa tjetër është e ndarë në eksporte të vogla që bazohen në bujqësinë tradicionale (grurë, fasule, misër). Ne MeksikeMeksikë ndodhen kompanishoqëri te rëndësishmenrëndësishme si Pemex, kompaniashoqëria me e rëndësishme ne Amerikën Latine dhe e 7 ne botebotë, Cemex e treta kompanishoqëri memë e zhvilluar ne botebotë dhe kryesorja ne Amerikën Latine. Meksika është e dyta ekonomi ne Amerikën Latine pas Brazilit, dhe e 12 ne botebotë.
 
== Demografia ==
53

edits