Dallime mes rishikimeve të "Evropa"

109 bytes removed ,  10 vjet më parë
== Politika Gjeografike ==
 
[[Skeda:Map of Europe (political).png|thumb|right|250px| [[Evropa]] sipa një teorie të paranuar gjerësisht: Evropa gjeografike në të gjelbërt, dhe Evropa kulturore në të kaltër të mbyllur (pjesët aziatike të vendeve Evropiane në të kaltër të hapëthapur).]]
[[Skeda:Europe countries map en.png|thumb|right|250px|[[Harta politike]] moderne]]
[[Skeda:Europe_subregion_map_world_factbook.svg|right|thumb|250px|Grupet regjionale sipas ''The World Factbook'']]
[[Skeda:European_Union_as_a_single_entity.svg|right|thumb|250px|Bashkimi Evropian]]
 
Sipas definimevepërfundimeve të ndryshme, këto territore mund të jenë subjekt i [[Ndarjetndarjes së ndryshme gjeopolitike të Europës|kategorizimeve të ndryshme]]. Tabela më poshtë tregon [[Gjeoskeme e OKBsë|skemën]] e përdorur nga [[Kombet e Bashkuara]],<ref>[http://millenniumindicators.un.org/unsd/methods/m49/m49regin.htm#europe United Nations Statistics Division - Countries of Europe]</ref> përballë grupimeve regjionalerajonale të publikuara nga [[CIA factbook]].
 
27 anëtarët e Bashkimit Europian janë të integruar politikisht dhe ekonomikisht, vet [[BashkimiBE Europian]] formonpërbën një pjesë të gjeografisë politike të Europës.
 
{| border="1" cellpadding="4" cellspacing="0" class="references-small sortable" style="border:1px solid #aaa; border-collapse:collapse"
53

edits