Dallime mes rishikimeve të "Evropa"

207 bytes removed ,  10 vjet më parë
== Ekonomia ==
 
{{Artikulli kryesor|Ekonomia e Evropës}}
Evropa dukeështë paturnjë industrivend i zhvilluarpasur arritidhe industrializuar zhvillojdhe edheka bujqësinëbujqësi të zhvilluar. Bujqësia e Evropës është e llojllojshmeshumëllojshme, ngase këtë e bëjnë të mundshme edhemundur kushtet natyrore dhe niveli i zhvillimit. BujqësiaKohët e Evropëëfundit dallohetjanë meduke shkallëu përparuar lartëdhe shumë mekanizimit,vënde kimizmit, numërnuk bëjnë madh ekspertësh bujqësorë, me popullsi të arsimuar bujqësore, me rendimente të lartapjesëbujqësiBE dhe blegtori.kanë Dikurëqenë Evropapjesë importontee shumëBashkimit prodhimeSovjetik. bujqësore, ndërsa tash vendetShumica e zhvilluaravendeve evropiane Evropëskanë janënjë eksportuasekonomishumëzhvilluar, prodhimevesidomos bujqësore,shtetet sidomose blegtoraleperëndimit.
 
== Gjeologjia ==
53

edits