Ndryshimi mes inspektimeve të "Rexhep Elmazi"

72 bytes added ,  9 vjet më parë
 
Veprimtarisë së tij ilegale patriotike i ranë në gjurmë dhe e burgosën në vitin [[1964]] dhe e denojnë me 9 vjet burg. Pas rënies së politikës deskriminuese ndaj shqiptarëve të Alekandër Rankoviqit, Rexhep Elmazi lirohet nga burgu.
Për nder te tij një shkolle fillore mban emrin e tij "Rexhep Elmazi".
 
Pas burgut Rexhep Elmazi kryen Fakultetin filozofik-drejtimi i gjuhës dhe letërsisë shqipe në vitin [[1975]], por për shkak të “njollave “ në biografinë e tij ai detyrohet të punon si përkthyes. Meqë pushteti i atëhershëm Rexhep Elmazin e konsideronte si përsonalitet të rrezikshëm për regjimin, atij i kurdisen plot kurtha dhe më [[16 maj]] të vitit [[1978]] vritet.