Dallime mes rishikimeve të "Shqiptarët"

(Fsheha një tabelë nga dy.)
 
== Në kuptimin juridik ==
Si '''Shqiptarë''' konsiderohenmerren si pjesa më e madhe e popullsisë së [[Shqipëria|Shqipërisë]] dhe [[Kosova|Kosovës]], si dhe një pjesë e popullsisë së [[Maqedonia|Maqedonisë]], [[Mali i Zi|Malit të Zi]], [[Serbia|Serbisë]] dhe [[Greqia|Greqisë]].
 
Shqiptarët janë themelues të shtetit të quajtur Shqipëri dhe Kosovë. Në Maqedoni çështja ende nuk është e qartë, ndërsa në Serbi dhe në Malin e Zi ata konsiderohen [[Pakica kombëtare|(minoritete) si pakica kombëtare]].
53

edits