Ndryshimi mes inspektimeve të "Rrethi i Librazhdit"

ska përmbledhje të redaktimeve
== Klima ==
 
Pozita gjeografike, konfiguracioni Ii relievit, lartesialartësia absolute mbi nivelin e detit dhe largesialargësia nga deti Adriatik ka mundesuarmundësuar natyrennatyrën kontinentale te klimesklimës e cila duket ne dimrin e ftohteftohtë e te lageshtlagësht dhe ne verenverën e skurtershkurtër, te nxehtenxehtë e te thatethatë. Temperatura mesatare vjetore është 13.4 grade Celsius,temperatura max. e regjistruar është 40.7 grade Celsius me 14.9. shtator 1957 dhe temperatura minimale është regjistruar ne vitin 1968 e cila ishte -15.7 grade celsius.
 
== Flora ==
 
1857 lloje bimesh spontane,enezore enëzore,te cilat peraqesojnepërfaqësojnë 58 % te floraflorës e Shqiptare ose 16 % te floresflorës se Evropes[[Europa|Europës]] e renditin Librazhdin ne njenjë nderndër rrethet me te pasura te vendit me bimebimë te lljevellojeve te ndryshme. gjendenGjënden te gjitha katet bimore dhe mbulesa bimore ze rreth 72 % te territorit te Rrethit te Librazhdit.
 
== Ndarja administrative ==
== Sporti ==
 
Futbolli është sporti me i përhapur në rrethin e Librazhdi. Qyteti i Librazhdit ka disa ekipe futbolli me emrin SOPOTI. Po kështu edhe qyteti i Përrenjasit ka nje ekip futbllifutbolli me emrin DOMOSDOVA. Po këto emra kanë edhe klubet e tyre.
 
== Ekonomia ==
 
Rrethi i Librazhdit ka pasuri të shumta minerale dhe në bazë të tyre u ngritën gjatë sistemit komunist miniera për përpunimin e tyre si ajo e hekur-nikelit në [[Përrenjasi|Përrenjas]]. Sot ekonomia e rrethit është e bazuar me shumë në sektorin e shërbimeve, blegtori, bujqësi dhe në shfrytëzimin e pyjeve.
 
Vendbanime tjera të njohura në këtë rreth janë :