Dallime mes rishikimeve të "Oksidi i natriumit"

ska përmbledhje të redaktimeve
(Faqe e re: Oksidi i natriumit Na2O formohet me shkrirjen e natriumit metalik me peroksid natriumi ose me nitrit natriumi 2Na+Na2O2->2Na2O 6Na+2NaNO2->4Na2O+N2 oksidi i natriumit eshte pluhur i bardh...)
 
Oksidi i natriumit Na2O formohet me shkrirjen e natriumit metalik me peroksid natriumi ose me nitrit natriumi
 
2Na+Na2O2->2Na2O
 
6Na+2NaNO2->4Na2O+N2
 
oksidi i natriumit eshte pluhur i bardh kristalor i cili me uje reagon vrullshem dhe formon hidroksidin e natriumit NaOH
 
Na2O+H2O->2NaOH
Anonymous user