Ndryshimi mes inspektimeve të "Targat e automjeteve të Kosovës"

ska përmbledhje të redaktimeve
[[Skeda:License plate from FR Yugoslavia.jpg|thumb|170px|Targa të Jugosllavisë, PZ = Prizren]]
[[Skeda:Illustration of vehicle plates of Republic of Kosovo.svg|thumb|Grafika e tregues të ri]]
'''Targë të Kosovës''' janë zakonisht të bardhë dhe të tregojnë me germa të zeza. Në krye dhe në fund është një linjë dritë blu, nuk ka lidhje të dalë në vitin e shkrimit të parë dritë blu. Kombinimi aktual përbëhet nga tre shifra, e ndjekur nga një vizë ndarëse të [[Kosovës]] dhe letter KS for. Pas një dash të mëtejshëm ndjekur përsëri nga tre shifra. Nga kombinimi i ndonjë përfundim të tjera mund të për origjinën e saktë të automjetit mund të nxirren. Ndonjëherë shenjat për të penguar jozyrtare blu me [[Flamuri i Kosovës|flamurin e Kosovës]] janë shtuar. Automjete Policia ka targa me shkronja të kuqe. Forcat e sigurisë në Kosovë kanë targa të veçanta duke letters KSF. Për makinat bujqësore në sfond është i gjelbër, bardhë germë.
automjete Policia ka targa me shkronja të kuqe. Forcat e sigurisë në Kosovë kanë targa të veçanta duke letters KSF. Për makinat bujqësore në sfond është i gjelbër, bardhë germë.
 
Deri në fund të [[Lufta e Kosovës|luftës në Kosovë]] në 1999 numrin e targave Kososvo [[Jugosllavia|jugosllave]] janë lëshuar. ishinIshin nën administrimin e [[ShBA|Kombeve të Bashkuara]] nga 30 Shtator të atij viti, flamuri i tanishëm, i cili duhet të shërbejë si një i parë futur të përkohshme. Pas vendit mbi 17 Shkurt 2008 deklaroi pavarësinë e saj nga [[Serbia]], duhet një notë të re në 2010 të futen. Shenjat janë në përputhje me euro-KennzeicheneinenKennzeichen shirit blu në anën e majtë me letters ''RKS'' (për ''R''epublikënRepublikën e ''K''o''s''ovësKosovës). Një numër dy shifra është nën provincën e duhur para se të arrijë kulmin e xhaketë kosovarë e armëve të shfaqet në shenjë. Ai është pasuar nga tre shifra dhe dy shkronja si një numër serial vijues. Në enklavat serbe dhe shkurtesave të Serbisë janë përdorur.
 
== Disponueshmëria ==
Targa të Kosovës kanë qenë të vlefshme vetëm në [[Kosovë]], janë të njohura në [[Shqipëri]], [[Maqedoni]] dhe [[Mal të Zi]]. Tani Targat e reja të Republikës së Kosovës, do të jenë të njohura në mbarë botën, sepse Ministria e Brendshme e Republikës së Kosovës, ka dërguar në çdo shtet të botës nga një letër, me të cilën i njofton të gjitha kompetencat e atyre shteteve për ndryshimin e ri në targat e Republikës së Kosovës.
 
== Simboli ==
Në tabelën e cila gjendet në anën e majtë, tregohen inicialet e targave të automjeteve të cilat janë përdoruar nga pushteti jugosllav në Kosovë, pastaj edhe nga popullata Serbe në territore të caktuara të Republikës së Kosovës si p.sh. në [[Graçanica|Graçanicë]], në [[Mitrovicë]], [[Leposaviq|Leposaviç]] etj. Ndërsa në anën e djathtë janë shfaqur inicialet e reja të targave të Republikës së Kosovës.
 
<div style="float:left;text-align:left;padding-right:5px">
|-
! DJ
| [[Gjakovë|Gjakovë/Đakovica]]
|-
! GL
| [[Gjilani|Gjilan/Gnjilane]]
|-
! KM
| [[Mitrovicë|Mitrovicë/Kosovska Mitrovica]]
|-
! PE
| [[Pejë|Pejë/Peć]]
|-
! PR
| [[Prishtinë|Prishtinë/Priština]]
|-
! PZ
| [[Prizreni|Prizren/Prizren]]
|-
! UR
| [[Ferizaj|Ferizaj/Uroševac]]
|}
</div>