Dallime mes rishikimeve të "Oksidi i natriumit"

ska përmbledhje të redaktimeve
Oksidi i natriumit Na2O formohet me shkrirjen e natriumit metalik me peroksid natriumi ose me nitrit natriumi.
 
2Na+Na2O2->2Na2O
6Na+2NaNO2->4Na2O+N2
 
oksidi i natriumit eshteështë pluhur i bardh kristalor i cili me ujeujë reagon vrullshemvrullshëm dhe formon hidroksidin e natriumit NaOH.
 
Na2O+H2O->2NaOH
 
[[Kategoria:Kimi]]
 
[[ar:أكسيد النيتروس]]