Ndryshimi mes inspektimeve të "Wikipedia:Përpunim tekstesh"

v
Edit
v (Edit)
 
v (Edit)
__NOEDITSECTION__
Kjo faqe shpjegon se si ti me anën e sintaksave të mund të krijosh mbishkrime, lista dhe të bësh formatimin e pjesëve të tekstit. Me anën e mbishkrimeve mund të krijohet automatikisht [[Wikipedia:Mbishkrime dhe indeksi i përmbajtjes |indeksi i përmbajtjes]].
 
{| border="1" cellpadding="2" cellspacing="0"
!Sie do të shfaqet
|-
|
''Kursive pjerrët''<br />
'''e trashë'''<br />
'''''kursive pjerrët dhe e trashë'''''<br />
<br />
Mundohu të evitosh dallimin e shumfishtë si kjo e sipërmja kursive pjerrët dhe e trashë.
| style="background:#EEEEEE;" | <pre><nowiki>''Kursive pjerrët''
Mendoni që edhe thonjëzat mund të bëjne të dallueshme një fjalë apo një pjesë teksti.
| style="background:#EEEEEE;" | <pre><nowiki>''Kursiv''
'''e trashë'''
'''''kursive pjerrët dhe e trashë'''''
</nowiki></pre>
</nowiki></pre><small>(Kjo në kllapa ( ' ) është shenja për Grade[[Wikipedia:Gradë|gradë-Minutaminuta]] ose [[Wikipedia:Këmbë (NjësiNjësitë matëse)|Këmbëkëmbë (njësi matëse)]]. Ajo nuk është as [[Wikipedia:Thonjëza|Thonjëzthonjëz]], dhe as [[Wikipedia:ApostrofApostrofi|Apostrof]]. Në tastaurën shqiptare shkrimi i saj bëhet duke shtypur njëkohësisht tastat [[Tastatura|Shift]]+ [[Wikipedia:Autori kërkon ndihmë|??? apostrof]].)</small>
|-
|
Ti mund ti vendosëshvësh fjalëve një vizë në mes <del>vizë në mes</del>,<br />
<u>ti nënvizosh</u> dhe <br /> dhe ti shkruash
<small>me të vogël</small> ose <br/>
<big>me të madhe</big>.
| style="background:#EEEEEE;" |
<pre><nowiki>Ti mund ti vendosëshvësh fjalëve një vizë në mes <del>vizë ne mes</del>,
<u>ti nënvizosh</u> dhe ti shkruash
<small>me të vogelvogël</small> ose
<big>me të madhe</big>.</nowiki></pre>
|-
|
 
== Kryeartikull ==
=== Artikull ===
==== Nënartikull ====
Duhet te kesh parasysh, që ti duhet të ruash strukturën llogjike të artikullit, dmth. që të gjithë artikujt të jenë me të vërtetë një temë nënrenditëse e temave përmbledhëse të kryeartikullit.
| style="background:#EEEEEE;" |
<pre><nowiki>
== Kryeartikull ==
=== Artikull ===
==== Nënartikull ====
</nowiki></pre>
|-
| Injorohet një kryerresht i vetëm
 
por prej një rreshti bosh krijohet një kryerresht i ri.
| style="background:#EEEEEE;" |
 
----
Një kryerresht bëhet i detyrueshëm me anë të <br />
Përpunimi vazhdon...
| style="background:#EEEEEE;" |
<pre><nowiki>Injorohet një kryerresht i vetëm
 
por prej një rreshti bosh krijohet një kryerresht i ri.
 
Një kryerresht bëhet i detyrueshëm me anë të <br />
</nowiki></pre>
|-
|
* Listat janë praktike:
** ato përkujdesen për strukturën
** ato duken të pastra
*** dhe ato mund të nënrenditen
* Shenja e listës (*) duhet të vihet në fillim të rreshtit
| style="background:#EEEEEE;" |
<pre><nowiki>
* Listat janë praktike:
** ato përkujdesen për strukturën
** ato duken të pastra
*** dhe ato mund të nënrenditen
* Shenja e listës (ylli) duhet të vihet në fillim të rreshtit
</nowiki></pre>
2.689

edits