Dallime mes rishikimeve të "Asonanca"

400 bytes added ,  10 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
{{Për përmirësim}}
 
- '''''Asonanca''''' (zanoresia)
-'''Asonanca''' Asonance(zanoresia) vjen nga latinishtja adsonare - bashketingellon, i pergjigjet nje titulli.
-
 
- Asonance vjen nga latinishtja adsonare - bashketingellon, i pergjigjet nje titulli.
Është rime jo e plote e dy a me shume vargjeve, qe kane te njëjta vetëm zanoret e theksuara dhe zanore te tjera te fjalëve fundore. Ndonëse me rralle, asonanca mund te shfaqet edhe ne zanore te përsëritura brenda vargut. Përdoret për te arritur pëlqim tingullor ose tingëllim te këndshëm.
-
 
- Eshte rime jo e plote e dy a me shume vargjeve,qe kane te njejta vetem zanoret e theksuara dhe zanore te tjera te fjaleve fundore.
Shembull :
- Ndonese me rrale,asonanca mund te shfaqet edhe ne zanore te perseritura brenda vargut.
-: Sinan Malua cepever ''dhe''
- Perdoret per te arritur pelqim tingullor ose tingellim te kendshem.
-: Vrit e prit n'ata leven ''de''.
-
-: Shembull :([[Populli]])
 
-
Shkronjat e pjerrëta përbejnë asonance, sepse zanoret janë te njëjta, ndërsa bashkëtingëlloret ndryshojnë.
- Sinan Malua cepever''dhe''
 
- Vrit e prit n'ata leven''de''.
-
- ([[Populli]])
-
- Shkronjat e pjerreta perbejne asonance,sepse zanoret jane te njejta,ndersa bashketingelloret ndryshojne.
-
- ----
-
[[Kategori:Letërsi]]
 
[[bg:Асонанс]]
[[ca:Rima assonant]]
[[cs:Asonance]]
[[de:Assonanz (Lyrik)]]
[[en:Assonance]]
[[et:Assonants]]
[[es:Rima asonante]]
[[eo:Asonanco]]
[[fr:Assonance]]
[[gan:類韻]]
[[hy:Առձայնույթ]]
[[hr:Asonanca]]
[[io:Asonanco]]
[[it:Assonanza]]
[[ka:ასონანსი]]
[[ja:類韻]]
[[no:Assonans]]
[[pt:Assonância]]
[[ru:Ассонанс]]
[[sk:Asonancia]]
[[sr:Асонанца]]
[[sv:Assonans]]
[[tr:Asonans]]
[[wa:Assounance]]