Dallime mes rishikimeve të "Bazilika Paleokristiane, Lin"

ska përmbledhje të redaktimeve
'''[[Bazilika]] [[Krishterimi|kristiane]] në [[fshat]]in [[Lini|Lin]]''' dhe mozaiku i ndodhur atje datojnë në shekullin e VI dhe VII të erës së re. Ato janë [[Vepra|vepër]] e [[Kultura|kulturës]] Bizantine. Ky mozaik ndodhet në gadishullin e Linit 22 km larg qytetit të [[Pogradeci|Pogradecit]] dhe përbën një objekt të vizitueshëm dhe mjaft interesant.
 
== Mozaiku ==
Ky mozaik u zbulua nga germimetgërmimet ne vitin [[1969]] qe janejanë berebërë ne Lin te Pogradecit. Germimet Gërmimet treguan perpër njenjë vendbanim ilir, qe i perketpërket epokesepokës se hekurit[[hekuri]]t dhe vijnevijnë deri ne mesjetenmesjetën e hereshmehershme. Nga mozaiketmozaikët e zbuluar ne ketekëtë vend, bie ne sy pasuria nga njenjë dekor i larmishemlarmishëm zoomorf, bimor e gjeometrik, me vlera te shquara artistike. Mozaiket Mozaikët nga ana artistike ngjajnengjajnë me stilin e njenjë trevetrevë te gjeregjerë ballkanike, qe perfshintepërfshinte qytete si Dyrrahu, Stobi, Tesaloniku, etj.
 
Mozaiku
Ky mozaik u zbulua nga germimet ne vitin 1969 qe jane bere ne Lin te Pogradecit. Germimet treguan per nje vendbanim ilir, qe i perket epokes se hekurit dhe vijne deri ne mesjeten e hereshme. Nga mozaiket e zbuluar ne kete vend, bie ne sy pasuria nga nje dekor i larmishem zoomorf, bimor e gjeometrik, me vlera te shquara artistike. Mozaiket nga ana artistike ngjajne me stilin e nje treve te gjere ballkanike, qe perfshinte qytete si Dyrrahu, Stobi, Tesaloniku etj
{{cung}}
 
[[categoryKategoria:pacaktuarPacaktuar]]