Dallime mes rishikimeve të "Delfini"

33 bytes added ,  10 vjet më parë
Këto akte agresioni mund te jene shume te forta aq sa delfinët mund te humbin dhe mendjen ne qofte se humbin betejën. Gjithashtu delfinët mund te vrasin qëllimisht për arsye te cilat nuk janë plotësisht te kuptueshme.
 
== Riprodhimi dhe seksualitetiseksualitet ==
Periudha e shtatzaniseshtatzënisë varion nga njenjë specie ne specie.Per delfinet Për delfinët e vegjel vegjël Tocuxi periudha e shtatezanise eshteshtatzënisë është 11 mujore,per për llojin Orca eshte 17 muaj.Delfinet Delfinët zakonisht behenbëhen activeaktive seksualisht qe ne moshe te re, madje edhe perparapërpara se te piqen. Por edhe kjo varion nga lloji ne lloj.Delfinet Delfinët njihen jo vetemvetëm perpër tu riprodhuar por ata nganjeherenga njehere shfaqin edhe sjellje homoseksualiteti. Specie te ndryshme mund te perfshihenpërfshihen ne sjellje seksuale ne kopjim me specie tte etjeratjera. Sjellja seksuale mund te jete edhe violente ose dhunuese. Meshkujt priren me shume qe nepermjetnëpërmjet kesajkësaj sjellje te shfaqin agresivitet.
 
==Strategjia e Delfinit==