Ndryshimi mes inspektimeve të "Ferdinand Xhaferri"

ska përmbledhje të redaktimeve
== Punesimet: ==
* 1989-1992: Drejtor i Drejtorise Teknike, Hekurudhat Shqiptare.
* 1992-1995: Drejtor i Pergjithshem i Hekurudhave Shqiptare.
* 1995-1999: Kryetar i Partise Demokratike, Dega Durres.
* 1996-1997: Sekretar per Mardheniet me Publikun, prane Partise Demokratike te Shqiperise.
* 1996-2001: Deputet ne Kuvendin e Shqiperise, antar i Komisionit te Mbrojtjes.
* 2002-2005: Zv.Kryetar i Partise Demokratike te RE.
* 2003-(vazhdim) Pedagog i jashtem ne Akademine e Mbrojtjes
* 2005-2008: Deputet i Kuvendit te Shqiperise, Zv.Kryetar i Komisionit Parlamentar per Integrim Evropjan
* 2007- (vazhdim) BashkeKryetar i Komisionit Parlamentar per Integrim ne NATO.
* 2009- (vazhdim) Sekretar per Mardheniet me Publikun, prane Partise Demokratike te Shqiperise.
 
== Angazhime ne CeshtjetÇështjet e Integrimit dhe Sigurise:Sigurisë ==
1989-1992: Drejtor i Drejtorise Teknike, Hekurudhat Shqiptare.
* 1996-1997 : Kryetar i Delegacionit Parlamentar Shqiptar ne AsambleneAsamblenë Parlamentare te NATO-s.
* 1997-2001 : AntarAnëtar i Delegacionit Parlamentar Shqiptar ne AsambleneAsamblenë Parlamentare te NATO-s.
* 1999- (vazhdim) : Zv.Presidnet President i Fondacionit, Akademia Politike
* 2003 – (vazhdim) Antar: Anëtar i Bordit te Institutit perpër Studime Strategjike
* 2005- (vazhdim) Antar: Anëtar i Delegacionit Parlamentar Shqiptar ne Parlamentin EvropjanEvropian.
* 2007 – (vazhdim) : President i Institutit perpër Dialog dhe BashkepunimBashkëpunim
 
== Publikime dhe Prezantime: ==
1992-1995: Drejtor i Pergjithshem i Hekurudhave Shqiptare.
* NderhyrjaNdërhyrja Humanitare ne Kosove : Moraliteti perballepërballe ligjshmeriseligjshmërisë (anglisht), 2003
* Kontrolli Demokratik i Forave te Armatosura : Roli i Parlamentit (anglisht), 2004.
* Zgjedhjet dhe mundesiamundësia perpër dhune politike, 2005.
* NjeNjë model perpër stabilitet afatmesemafatmesëm ne ShqiperiShqipëri, 2005.
* Harmonia Fetare dhe Siguria KombetareKombëtare, 2005.
* Feja dhe Tranzicioni, 2006.
* Elita dhe stabilitetit, 2006.
* Kosova dhe e ardhmja e rajonit, 2006.
* Demokracia konsensuale dhe kultura maxhoritare, 2007.
* Ballkani drejt destabilizimit, 2007.
* Deballkanizimi i ballkanitBallkanit (liberlibër) , 2007.
 
[[en:Ferdinand Xhaferri]]
1995-1999: Kryetar i Partise Demokratike, Dega Durres.
 
1996-1997: Sekretar per Mardheniet me Publikun, prane Partise Demokratike te Shqiperise.
 
1996-2001: Deputet ne Kuvendin e Shqiperise, antar i Komisionit te Mbrojtjes.
 
2002-2005: Zv.Kryetar i Partise Demokratike te RE.
 
2003-(vazhdim) Pedagog i jashtem ne Akademine e Mbrojtjes
 
2005-2008: Deputet i Kuvendit te Shqiperise, Zv.Kryetar i Komisionit Parlamentar per Integrim Evropjan
 
2007- (vazhdim) BashkeKryetar i Komisionit Parlamentar per Integrim ne NATO.
 
2009- (vazhdim) Sekretar per Mardheniet me Publikun, prane Partise Demokratike te Shqiperise.
 
 
 
Angazhime ne Ceshtjet e Integrimit dhe Sigurise:
 
 
1996-1997: Kryetar i Delegacionit Parlamentar Shqiptar ne Asamblene Parlamentare te NATO-s.
 
1997-2001: Antar i Delegacionit Parlamentar Shqiptar ne Asamblene Parlamentare te NATO-s.
 
1999- (vazhdim) Zv.Presidnet i Fondacionit, Akademia Politike
 
2003 – (vazhdim) Antar i Bordit te Institutit per Studime Strategjike
 
2005- (vazhdim) Antar i Delegacionit Parlamentar Shqiptar ne Parlamentin Evropjan.
 
2007 – (vazhdim) President i Institutit per Dialog dhe Bashkepunim
 
 
 
Publikime dhe Prezantime:
 
 
• Nderhyrja Humanitare ne Kosove: Moraliteti perballe ligjshmerise (anglisht), 2003
• Kontrolli Demokratik i Forave te Armatosura: Roli i Parlamentit (anglisht), 2004.
• Zgjedhjet dhe mundesia per dhune politike, 2005.
• Nje model per stabilitet afatmesem ne Shqiperi, 2005.
• Harmonia Fetare dhe Siguria Kombetare, 2005.
• Feja dhe Tranzicioni, 2006.
• Elita dhe stabilitetit, 2006.
• Kosova dhe e ardhmja e rajonit, 2006.
• Demokracia konsensuale dhe kultura maxhoritare, 2007.
• Ballkani drejt destabilizimit, 2007.
• Deballkanizimi i ballkanit (liber) , 2007.