Ndryshimi mes inspektimeve të "Ferdinand Xhaferri"

ska përmbledhje të redaktimeve
{{pp}}{{joref}}
'''Ferdinand Xhaferri''' aktualisht Ministri i Turitmit, Kulthurës, Rinisë dhe Sporteve të Republikës së Shqipërisë.
 
 
Të dhëna personale
Emri: Ferdinand Xhaferri
Vendlindja: Durres, Shqipëri
Ditëlindja: 23 Janar 1964.
Statusi civil: I martuar, ka nje vajze
 
== Të dhëna personale ==
* Emri : Ferdinand Xhaferri
* Vendlindja : Durres, [[Shqipëri]]
* Ditëlindja : [[23 Janar]] [[1964]].
* Statusi civil : I martuar, ka nje vajze
== Arritjet Akademike: ==
 
* Dipllomuar ne Inxhinjeri Mekanike Qershor te 1988, Tirane.
* Master “Per marredhenie nderkombetare” (shkelqyeshem), Naval Postgraduate School, CA, USA. Dhjetor 2002.
* Master “Per ceshtje te sigurise kombetare” (shkelqyeshem), Naval Postgraduate School, CA, USA. Dhjetor 2002.
* PhD “Per ceshtje te sigurisesigurisë kombetare”, Akademia e Mbrojtjes, Qershor 2006, Tirane.
== Kualifikime mbështetëse ==
Arritjet Akademike:
* Kualifikohet ne Universitetin e Harvardit “Per“Për politika qe garantojnegarantojnë zhvillimin ekonomik” – 1999.
* Kualifikohet nga Instituti Amerikan “Per“Për politikat e administrimit te buxhetit”, Mars 2000.
* Kualifikohet nga Departamenti i Shtetit, SHBA “ Per“Për marredheniemarrëdhënie nderkombetare”ndërkombëtare”, Maj 2000.
 
== Punësimet ==
Dipllomuar ne Inxhinjeri Mekanike Qershor te 1988, Tirane.
* 1989-1992 : Drejtor i DrejtoriseDrejtorisë Teknike, Hekurudhat Shqiptare.
 
* 1992-1995 : Drejtor i PergjithshemPërgjithshëm i Hekurudhave Shqiptare.
Master “Per marredhenie nderkombetare” (shkelqyeshem), Naval Postgraduate School, CA, USA. Dhjetor 2002.
* 1995-1999 : Kryetar i PartisePartisë Demokratike, Dega DurresDurrës.
 
* 1996-1997 : Sekretar perpër MardhenietMarrëdhëniet me Publikun, pranepranë PartisePartisë Demokratike te ShqiperiseShqipërisë.
Master “Per ceshtje te sigurise kombetare” (shkelqyeshem), Naval Postgraduate School, CA, USA. Dhjetor 2002.
* 1996-2001 : Deputet ne Kuvendin e ShqiperiseShqipërisë, antaranëtar i Komisionit te Mbrojtjes.
 
* 2002-2005 : Zv. Kryetar i PartisePartisë Demokratike te RE.
PhD “Per ceshtje te sigurise kombetare”, Akademia e Mbrojtjes, Qershor 2006, Tirane.
* 2003-(vazhdim) Pedagog i jashtemjashtëm ne AkademineAkademinë e Mbrojtjes
 
* 2005-2008 : Deputet i Kuvendit te ShqiperiseShqipërisë, Zv. Kryetar i Komisionit Parlamentar perpër Integrim EvropjanEvropian
* 2007- (vazhdim) BashkeKryetar i Komisionit Parlamentar perpër Integrim ne NATO.
 
* 2009- (vazhdim) Sekretar perpër MardhenietMarrëdhëniet me Publikun, pranepranë PartisePartisë Demokratike te ShqiperiseShqipërisë.
Kualifikime mbeshtetese:
 
Kualifikohet ne Universitetin e Harvardit “Per politika qe garantojne zhvillimin ekonomik” – 1999.
 
Kualifikohet nga Instituti Amerikan “Per politikat e administrimit te buxhetit”, Mars 2000.
 
Kualifikohet nga Departamenti i Shtetit, SHBA “ Per marredhenie nderkombetare”, Maj 2000.
 
 
== Punesimet ==
* 1989-1992: Drejtor i Drejtorise Teknike, Hekurudhat Shqiptare.
* 1992-1995: Drejtor i Pergjithshem i Hekurudhave Shqiptare.
* 1995-1999: Kryetar i Partise Demokratike, Dega Durres.
* 1996-1997: Sekretar per Mardheniet me Publikun, prane Partise Demokratike te Shqiperise.
* 1996-2001: Deputet ne Kuvendin e Shqiperise, antar i Komisionit te Mbrojtjes.
* 2002-2005: Zv.Kryetar i Partise Demokratike te RE.
* 2003-(vazhdim) Pedagog i jashtem ne Akademine e Mbrojtjes
* 2005-2008: Deputet i Kuvendit te Shqiperise, Zv.Kryetar i Komisionit Parlamentar per Integrim Evropjan
* 2007- (vazhdim) BashkeKryetar i Komisionit Parlamentar per Integrim ne NATO.
* 2009- (vazhdim) Sekretar per Mardheniet me Publikun, prane Partise Demokratike te Shqiperise.
 
== Angazhime ne Çështjet e Integrimit dhe Sigurisë ==
* Ballkani drejt destabilizimit, 2007.
* Deballkanizimi i Ballkanit (libër), 2007.
 
[[Kategoria:Lindje 1964]]
 
[[en:Ferdinand Xhaferri]]