Ndryshimi mes inspektimeve të "Rrethi i Librazhdit"

v
v (r2.7.1) (roboti shtoj: mk:Либражд (округ))
 
Rrethi I Librazhdit është krijuar si njësi administrative në vitin 1958. Sot bën pjesë në Qarkun e Elbasanit. Qendra administrative është qyteti i Librazhdit. Rrethi i Librazhdit përbëhet nga 2 bashki dhe 9 komuna të cilat u krijuan pas riorganizimit të pushtetit lokal në vitin 1992. Bashkitë dhe komunat e Rrethit të Lbrazhdit janë:
*[[Bashkia Librazhd[[Librazhdi]]
*[[Bashkia Përrenjas[[Prrenjasi]]
*[[Komuna Hotolisht]]
*[[Komuna LunkLunik]]
*[[Komuna Orenjë]]
*[[Komuna Polis]]
*[[Komuna Stravaj]]
 
Popullsia : Popullsia e Librazhdit përgjithsisht paraqitet autoktone. Më 1 janar 1998 ajo arriti në 82.411 banorë edhe rreth 18.203 familje. Në qytetet Librazhd e Përrenjas banojnë rreth 27.963 banorë ose 29.7 % e popullsisë kurse pjesa tjetër banon në fshat. Librazhdi ka një moshë mesatare te popullsisë e cila është 48 vjeç.
 
 
== Arsimi ==