Ndryshimi mes inspektimeve të "Permutacioni"

17 bytes added ,  9 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
<math>123,132,213,231,312,321\,</math>
 
Shohim se kjo bashkësi ka gjithsejt 6 permutacione. Ngjajshëm vërejmë se bashkësia me 4 elemente <math>B=\{1,2,3,4\}\,</math> ka 4 herë më shumë permutacione se bashkësia A sepse lehtë vërejmë se çdo permutacion i A gjeneron 4 permutacione të B ashtuqë elementin 4 e vendosim në fillim, në mes dy elementeve të para, në mes elementit të dytë dhe elementit të tretë ose në fund të vargut gjegjësisht permutacionit të baashkësisë A. Në këtë mënyrë
permutacioni 123 i A gjeneron këto 4 permutacione të B