Ndryshimi mes inspektimeve të "Centralet bërthamore"

ska përmbledhje të redaktimeve
==Reaktori==
 
[[skeda:examplefig118a_Bruce_booster_&_37_el(1).png|thumb|Figura 6. Rotori i gjeneratorit sinkron.]]
Në figurë janë paraqitur disa shufra të grumbulluar që formojnë lëndën djegëse për reaktor, të cilat formohen nga uraniumi i pasuruar. UO2 presohet në pilula dhe pilulat bashkohen në tufë duke formuar shufrat në mënyrë të njejtë.
 
 
[[skeda:examplepressure(1).png|thumb|center|Centralet bërthamor me reaktor me ujë në shtypje të lartë.]]
 
Ky reaktor në figurë paraqet centralin bërthamor me reaktor me ujë në shtypje të lartë. Ky reaktor ka dy unaza të ujit: unaza primare (radioaktive) e ujit dhe unaza sekondare (avull) e ujit.
* <http://canteach.candu.org/imagelib/37000-fuel-1.htm/>
* <http://www.solcomhouse.com/nuclearpowerplants.htm/>
FIG 1. Ron Page, email 2001.08.20-21 to WJG
 
 
{{reflist}}
[[Kategoria:Centralet Elektrike]]
[[Kategoria:Centralet Berthamore]]
[[Skeda:Shembull.jpg]]
83

edits