Ndryshimi mes inspektimeve të "DVD"

898 bytes removed ,  8 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
'''DVD''' ''(Digital Versatile/Video Disc)'' është një medium për inçizimin e imazheve lëvizëse dhe vidio dhe duket si [[CD]], por ka më shumë kapacitet dhe ka dal si zëvendësues i [[VHS]] ''(Video Home System)''. DVD më së shumti përdoren për filma artistik.
{{Infobox media
|name = DVD
|image = [[File:DVD logo.svg|200px]]<br/>[[Image:DVD.png|250px|DVD-R read/write side]]
|caption =DVD-R read/write side
|type = [[Optical disc]]
|usage = [[Standard Definition video]] [[Standard definition sound]] [[PS2]] [[Xbox]] [[Xbox 360]] games
|capacity = 4.7&nbsp;[[gigabyte|GB]] (single-sided, single-layer&nbsp;– common)<br />8.5–8.7&nbsp;GB (single-sided, double-layer)<br />9.4&nbsp;GB (double-sided, single-layer)<br />17.08&nbsp;GB (double-sided, double-layer&nbsp;– rare)
|read = 650 nm laser, 10.5&nbsp;[[Megabit per second|Mbit/s]] (1×)
|write = 10.5&nbsp;[[Data rate units#Megabit per second|Mbit/s]] (1×)
|standard = DVD Forum's DVD Books<ref name = "dvd-book" /><ref name = "dvd-books" /><ref name = "dvd-books-overview" /> and DVD+RW Alliance specifications
|owners/creators = [[Sony]], [[Panasonic]], [[Samsung]], [[Toshiba]], [[Philips]]
}}
== Llojet e DVD ==
{| class="wikitable"
37

edits