Ndryshimi mes inspektimeve të "Muhammed Ikballi"

ska përmbledhje të redaktimeve
(Faqe e re: Në përgjithësi Muhammed Ikballi njihet si poet dhe filozof por në të njejtën kohë ai ishte edhe jurist, politikan, reformatorë si dhe dijetar i madh Islam. Njerëzit i dhuruan ati...)
 
Në përgjithësi '''Muhammed Ikballi''' njihet si poet dhe filozof por në të njejtën kohë ai ishte edhe jurist, politikan, reformatorë si dhe dijetar i madh Islam. Njerëzit i dhuruan atij titullin "Poeti i Lindjes" edhe pse ai kurrë nuk e konsideroi veten poet. Në korrespodencën e tij me Seid Sulejman Nadvin [1885 - 1953] gjendet: "Unë kurrë nuk e kam konsideruar veten poet. Nuk jam rival i askujtë dhe nuk konsideroj askënd rival timin . Nuk kam kurrfarë interesi në artin poetik. Por, po, unë kam një qëllim specifik ku për shprehjen e tij përdori poezinë duke patur në konsiderim gjendjen dhe traditën e vendit tim."
 
Kontributi i Ikballit në botën muslimane si një nga mëndimtarët e mëdhenj Islam mbetet i pakrahasueshëm. Në shkrimet e tij ai iu drejtohet dhe i këshillon njerëzit, në veçanti të rinjtë, që të ngriten në këmbë dhe me guxim t'i përballojnë sfidat e jetës. Tema qëndrore dhe burimi kryesorë i mesazhit të tij ishte Kur'ani.
149

edits