Ndryshimi mes inspektimeve të "Centralet bërthamore"

ska përmbledhje të redaktimeve
==Reaktori==
 
[[Skeda:ExampleFig118a Bruce booster & 37 el.pngjpg|thumb|left|Shufra të grumbulluar që formojnë lëndën djegëse për reaktor.<ref>http://canteach.candu.org/imagelib/37000-fuel-1.htm</ref>]]
Në figurë janë paraqitur disa shufra të grumbulluar që formojnë lëndën djegëse për reaktor, të cilat formohen nga uraniumi i pasuruar. UO2 presohet në pilula dhe pilulat bashkohen në tufë duke formuar shufrat në mënyrë të njejtë.
83

edits