Dallime mes rishikimeve të "Funksionet me shumë variabla"

[redaktim i pashqyrtuar][redaktim i pashqyrtuar]
 
=== Grafiku i funksionit ===
[[image:Three-dimensional graph.png|right|thumb|300px|Grafiku i [[funksioniFunksionet trigonometrike |''funksionit'']] ''f(x, y) = [[sinusoida|sin]](x<sup>2</sup>)·[[Trigonometria|cos]](y<sup>2</sup>)''.]]
[[Grafiku|''Grafiku i funksionit'']] <math> z=f(x,y). </math> zakonisht paraqet një [[Sipërfaqja|''sipërfaqe'']], ndërprerjet e saj me rrafshe paralele <math> z=c </math> janë [[Lakorja|''lakore'']], projeksionet e të cilave në rrafshin ''xOy'' kanë [[Ekuacionet lineare |''ekuacionet'']] <math> f(x,y)=c </math> dhe quhen [[Lakorja|lakore]] nivelore. Për funksionin me tri variabla quhen [[Sipërfaqja|''sipërfaqe'']] nivelore.
 
=== Limiti i funksionit ===
56

edits