Dallime mes rishikimeve të "Presidenti i Shqipërisë"

v
Ushtrimi i funksionit President i Republikës është i lidhur për të drejtat dhe detyrat e ktij funksioni.
===Dekoratat në Republikën e Shqipërisë===
:'''''Artikulli kryesorë : [[Dekoratat në Republikën e Shqipërisë]]'''''
Në bazë nenit 1 të Ligjit për Dekoratat në Republikën e Shqipërisë, Nr.8113 më datë [[28 mars]] [[1996]] të nxjerur na Kuvendi i Republikës është e rregulluar që këto dekoratadekoratat të jepen nga Presidenti i Republikës.
 
Këto dekorata janë
# [[Urdhri i Flamurit Kombëtar]]
# [[Urdhri "Gjergj Kastrioti Skënderbeu"]]
# [[Urdhri "Nderi i Kombit"]]
# [[Urdhri "Mjeshtër i Madh i Punës"]]
# [[Urdhri "Nënë Tereza"]]
# [[Urdhri "Naim Frashëri"]]
# [[Medalja e Artë e Shqiponjës]]
# [[Medalja "Martir i Demokracisë"]]
# [[Medalja "Pishtar i Demokracisë"]]
# [[Medalja "Për Shërbime Ushtarake"]]
 
== Lista e kryetarëve me titullin President ==