Përdoruesi:Armend/nënfaqe: Dallime mes rishikimesh

ska përmbledhje të redaktimeve
No edit summary
Rreshti 1:
<h1 style="background: red; color: black; text-align: center; width: 500px; letter-spacing: 2px; line-height: 150%; font-weight:bold;">
Compart''</h1>
 
'''Gjatësia valore''' e një vale sinusoidale është perioda hapësinore e saj dmth distanca për të cilën forma e valës përsëritet.
Zakonisht konsiderohet largësia në mes dy pikave korresponduese të njëpasnjëshme me fazë të njejtë, siç janë majat e valës, pika më e ulët e valës etj. Ajo shënohet me simbolin ''llambda'' (λ) i cili përdoret edhe për shënimin e valëve josinusoidale.
Line 25 ⟶ 28:
}}<noinclude>
[[Category:Favourite subject user templates|Mathematics]]
</noinclude><br>
 
==Koordinata polare==
Le të jetë dhënë një gjysmëdrejtëzë e orientuar të cilën e quajmë edhe bosht në një rrafsh të caktuar. Origjinën e gjysmëdrejtëzës do ta quajmë pol atëherë pozita e çdo pike të këtij rrafshi mund të përcaktohet me largësinë e saj nga poli dhe me këndin të cilin e formon rrezja e kësaj pike me boshtin polar.