Ndryshimi mes inspektimeve të "Thjerra optike"

2 bytes removed ,  9 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
Zëvendësojmë këto madhësi në ekuacionet e mësipërme:
 
==='''Ky ekuacion thotë:'''===
*Vlera reciproke e largësisë fokale të thjerrëzës është e barabart me shumën e vlerave reciproke të largësisë së trupit nga thjerrëza (a) dhe largësisë së fytyrës nga thjerrëza (b).
*Me qenë se largësia fokale për thjerrëzëne dhënë është madhësi konstante , nga kjo del se shuma e vlerave reciproke a dhe b është gjithashtu konstante. Kjo do të thotë se me zvoglimin e distancës së trupit nga thjerrëza duhet të rritet distanca e fytyrës së trupit. Kjo rritje ndodh deri sa trupi të vendoset në vatër, atëherë fytyra do të gjendet në infinit.
Anonymous user