Dallime mes rishikimeve të "Kombinacioni"

19 bytes removed ,  10 vjet më parë
== Trekëndëshi i Pascalit ==
[[Figura:Pastedpic_01152009_232346.png|right|500px]]
Trekëndëshi i [[Blaise Pascal|Pascalit]] i jep vlerat e numrit të kombinacioneve, ky trekëndësh në të shumtën e rasteve jepet në trajtën e një trekëndëshi barabrinjës. Ne këtu e kemi dhënë në trajtën e një trekëndëshi kënddrejt numrash sipas rrjeshtave n dhe sipas kolonave k. Në prerjen e rrjeshtit n me kolonën k e vendosim numrin <math>n\choose binom{n}{k}</math>. Duke u bazuar në formulën e tanishme
 
:<math>\binom{n\choose }{k </math> }= <math>\binom{n-1\choose }{k </math>} + <math>\binom{n-1\choose }{k-1}\, </math>
 
e cila tregon se ç'do element i tabelës i cili nuk i takon rreshtit të parë ose kolonës së parë është i barabartë me shumën e elementit mbi të dhe e fqiut të tij të majtë.